WAT IS

Bas in de klas

De digitale en interactieve lesmethode voor peuters en kleuters

Met Bas in de klas lanceert Palet Educatie een nieuw platform voor Bas in 2020 waarin 4 nieuwe digitale producten een plaats hebben gekregen. De reeds vertrouwde content van Doe meer met Bas, Baswereld, Bas gaat digitaal en Bas telt mee is opgenomen in dit platform en daarnaast worden er ook regelmatig nieuwe spellen en thema’s toegevoegd. De thuisversie bevat alleen taal en rekenspelletjes zoals die eerder al beschikbaar waren voor Bas gaat digitaal en Bas telt mee.

/ thuis

Taal & reken spelletjes voor thuisgebruik

/ school basis

Nu verkrijgbaar

/ peuter

Nu verkrijgbaar

/ school compleet

Nu verkrijgbaar

Voor de leeftijd 4 tot 7 jaar.

Bas in de klas

Bas in de klas is er ook voor thuis. Nu de kinderen thuis zijn, hoeven ze niet stil te zitten. Met Bas in de klas voor thuis heeft u toegang tot allerlei leuke en leerzame spelletjes voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar. De spelletjes zijn voor het (voorbereidend) reken- en taalonderwijs en zijn eerder bekende van Bas gaat digi-taal en Bas telt mee.

Spelenderwijs leren met de inspirerende taal- en rekenspelletjes van Bas in de klas is onwijs leuk!

Alles over

Taal

Het onderdeel taal is ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd van vier tot zeven jaar. Het programma richt zich voornamelijk op de stimulering van de taalontwikkeling in de fase van de beginnende geletterdheid. Het taalaanbod in Bas in de klas is boeiend, relevant en concreet. Het is in eerste instantie gericht op het hier-en-nu en gaat uit van spelsituaties. Voor oudere kinderen is een zekere abstractie aangebracht. In de gele, rode en blauwe doos wordt bij de meeste oefeningen de passieve taalontwikkeling (onder andere de woordenschat) gestimuleerd. Het programma is ook interactief, met name wat betreft het element ‘betekenisvol leren’. Dat wil zeggen dat het programma aanspraak maakt op de intrinsieke motivatie van kinderen en dat er rekening gehouden is met de natuurlijke leefsituatie van kinderen.

Alles over

Rekenen

Het onderdeel rekenen is ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 7 jaar. Het programma richt zich op de stimulering van het getalbegrip van het jonge kind. Het programma is opgebouwd rond een kast met vier laden: de gele, de rode, de blauwe en de groene la. Iedere kleur staat voor het stimuleren van een andere vaardigheid. Meten, de tijd, basisvaardigheden tellen, omgaan met hoeveelheden, meetkunde en verhoudingen. Er zijn ook allerlei doe- en luisterspelletjes waarbij tellen aan de orde komt.

Vol leuke spelletjes en oefeningen met Bas in de hoofdrol.

BAS IN DE KLAS

Even uitproberen?

Geen zorgen de demo stopt automatisch en er zijn geen kosten aan verbonden.

Veelgestelde vragen Bas in de Klas

Controleer in Basispoort of u gekoppeld bent aan de gewenste klas. Een leerkracht die gekoppeld is aan groep 4 kan geen leerlingen zien uit groep 1.

Wanneer Bas in de Klas niet zichtbaar is in Basispoort kan het voorkomen dat er een verkeerde BRINcode bij ons bekend is. U kunt ons dan een e-mail sturen met daarin de BRINcode zoals die wordt weergegeven in Basispoort. Nadat deze BRINcode is aangepast zal Bas in de Klas binnen 48 uur zichtbaar zijn.

Bas in de Klas werkt op alle apparaten met uitzondering van de telefoon. U kunt dus gerust Bas in de Klas gebruiken op bijvoorbeeld een iPad of Chromebook.

Paleteducatie login:

Om dit probleem te verhelpen dient u opnieuw een wachtwoordlink aan te vragen. Via de volgende link kunt u een opnieuw een wachtwoordlink aanvragen: https://login.paleteducatie.nl/password/reset
Wanneer u de juiste gegevens heeft ingevuld zult u een mail ontvangen met daarin een nieuwe link om uw wachtwoord in te stellen.

Basispoort login:

Bent u uw wachtwoord voor Basispoort vergeten? Deze kunt u via onderstaande link opnieuw instellen: https://www.basispoort.nl/login/leerkracht/#wachtwoordVergeten:

Bij Bas moet de leerkracht een les klaarzetten totdat de corresponderend speldoos geopend kan worden. Dit kunt u regelen via het leerlingvolgsysteem van Bas in de Klas.

Om gebruik te maken van de software van Bas in de Klas voor leerlingen moet er altijd een sessie worden aangemaakt. Als er 1 sessie beschikbaar is wordt automatisch die sessie geladen. Wanneer er meerdere sessies beschikbaar zijn, dan krijgt de student de plaatjes te zien waaruit gekozen moet worden.

Om een praatplaat als kleurplaat uit te printen dient u eerst de praatplaat in de ‘kleurplaten modus’ te zetten. Klik vervolgens op het print icoontje om de kleurplaat uit te printen.

Wanneer er meerdere lessen zijn klaar gezet krijgt de leerling plaatjes te zien waaruit gekozen moet worden. De leerling dient het juiste plaatje aan te klikken wat bij de les hoort zodat de leerling bij de juiste les terecht komt.

In het leerlingvolgsysteem (LVS) heeft u de mogelijkheid om de reactietijd per leerling in te stellen. Dit doet u door in het LVS te klikken op de oranje knop: “Reactie tijd aanpassen”. Vervolgens kunt u per leerling de gewenste snelheid aanpassen. Standaard is deze “gemiddeld”.

Aangezien alleen leerkrachten gebruik maken van Bas in de Klas is er geen handleiding beschikbaar die gericht is op ouders.

Contact

Meer weten over de methode

henkwilpstra
Henk Wilpstra

Account Manager

Hulp bij de methode?

helpdesk

Werk je met deze methode en heb je hulp nodig? Je kunt ons bellen of mailen.

Algemene informatie

klantenservice

Bestellen, leveren en retourneren.
Antwoorden op je vragen over bestellen

Bestel via uw schoolleverancier

Voor het bestellen van de methode kunt u terecht bij één van de onderstaande schoolleveranciers.
Heutink logo
reinderslogo
derolfgroep